Трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова се опита да се самоубие

Трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова се опита да се самоубие

Трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова се опита да се самоубие

Трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова е опитала да се самоубие. 21-годишната спортистка е била открита във вторник вечерта с нараняване на ръцете от съотборничката ѝ Сезан Белберова в стаята им в столичен хотел, съобщава вестник "Телеграф", позовавайки се на информация от МВР и УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

Незабавно на мястото пристигнала линейка от Спешна помощ и полиция. Дудова е откарана в болница "Св. Иван Рилски". Шампионката е без опасност за живота.

Наскоро тя преживя лична трагедия, след като майка ѝ почина, но успя отново да се върне на тепиха и да постигне важни победи.

„Добре съм, вече се възстановявам вкъщи”, заяви Биляна Дудова, преда Българската федерация по борба.

Трикратната европейска шампионка по борба пострада вчера. Тя е с прорезна рана, на ръката, получена при самонараняване в момент на афект. Самата Биляна не разкрива конкретната причина за инцицента, а само допълва, че е лична и отказва да коментира подробности. Често шампионката преживява проблемите си вътрешно, без да споделя с близките си, посочват от Българската федерация по борба.

Възстановяването й ще продължи около месец. Дудова ще пропусне държавния шампионат другата седмица във Враца (29-30 май).

От Българската федерация по борба вече са ангажирали психолог да работи с шампионката.

Дудова е европейска шампионка в 3 различни категории на 3 поредни европейски първенства. През 2017 г. тя спечели злато в Нови Сад, Сърбия в кат. до 55 кг, през 2018 г. в Каспийск, Русия до 57 кг, а преди месец в Букурещ, Румъния в категория до 59 кг.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ