Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова се опита да се самоубие

4740

Трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова е опитала да се самоубие. 21-годишната спортистка е била открита във вторник вечерта с нараняване на ръцете от съотборничката ѝ Сезан Белберова в стаята им в столичен хотел, съобщава вестник "Телеграф", позовавайки се на информация от МВР и УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

Незабавно на мястото пристигнала линейка от Спешна помощ и полиция. Дудова е откарана в болница "Св. Иван Рилски". Шампионката е без опасност за живота.

Наскоро тя преживя лична трагедия, след като майка ѝ почина, но успя отново да се върне на тепиха и да постигне важни победи.

„Добре съм, вече се възстановявам вкъщи”, заяви Биляна Дудова, преда Българската федерация по борба.

Трикратната европейска шампионка по борба пострада вчера. Тя е с прорезна рана, на ръката, получена при самонараняване в момент на афект. Самата Биляна не разкрива конкретната причина за инцицента, а само допълва, че е лична и отказва да коментира подробности. Често шампионката преживява проблемите си вътрешно, без да споделя с близките си, посочват от Българската федерация по борба.

Възстановяването й ще продължи около месец. Дудова ще пропусне държавния шампионат другата седмица във Враца (29-30 май).

От Българската федерация по борба вече са ангажирали психолог да работи с шампионката.

Дудова е европейска шампионка в 3 различни категории на 3 поредни европейски първенства. През 2017 г. тя спечели злато в Нови Сад, Сърбия в кат. до 55 кг, през 2018 г. в Каспийск, Русия до 57 кг, а преди месец в Букурещ, Румъния в категория до 59 кг.

още от Спорт