Плажен волейбол в центъра на София

Плажен волейбол в центъра на София

Плажен волейбол в центъра на София

Столичният булевард "Дондуков“ се превърна в арена на турнир по плажен волейбол. Събитието се провежда два дни преди знаковата за столицата улица да бъде пусната за движение след няколкомесечен ремонт. За да се оформи игрището, в участъка между ул. „Сердика“ и ул. „Веслец“ бе изсипан 150 тона пясък, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 14.00 часа, първи на терена излязоха детските и юношеските отбори на спортните клубове в столицата, а от 17.00 ч.  часа стартира представянето на отборите на звездите от спорта, музикалната и артистичната сцена, политиката и бизнеса. 

"Ремонтите предизвикват затруднения, но те могат да станат „арена“ на нещо приятно", каза зам.-кметът по транспорт и автор на идеята Евгени Крусев. Той допълни, че събитието е част от инициативата “БулевАРТ” на Столична община, където идеята е знакови улици на столицата да се превръщат в поле за различни спортно-културни прояви.

Плажният волейбол е съпътстван от DJ-музикално парти като сцената е качена върху „паяк“ на Центъра за градска мобилност. В събитието могат да вземат участие всички любители на този спорт, които са се записали на фейсбук страницата на Транспорт за София.

Основни партньори на общината в събитието са Българската федерация по волейбол. “Спортна София”, “Център за градска мобилност”, “София - европейска столица на спорта 2018”, “Балкан Стар – генерален представител на марката Jeep”, “Кока Кола ХБК България” АД, “Софийска вода” АД, „Атлетик Фитнес“, ОП „Туризъм“, „Музейко“, ФУЛЧАРДЖЪР , La Cattedrale, Social café, Spageti & Kitchen, както и с медийната подкрепа на БНТ, Дарик радио и Спортал.

Събитието ще продължи днес до 22 ч. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ