УЕФА обмисля провеждането на финал на Шампионската лига в САЩ

УЕФА обмисля провеждането на финал на Шампионската лига в САЩ

УЕФА обмисля провеждането на финал на Шампионската лига в САЩ

УЕФА обмисля възможността финалът на Шампионската лига през 2024 г. да се проведе в Ню Йорк, предаде „Дейли Мейл“, цитирайки сайтът „Морнинг Кънсълт“.

Финалът на най-престижния клубен турнир никога не е провеждал извън Европа, но според репортажа на „Морнинг Кънсълт“ в момента се водят преговори между УЕФА и потенциални партньори, които да поемат домакинството на събитието в САЩ след четири сезона.

Настоящият европейски шампион Ливърпул вдигна трофея през юни на стадиона на Атлетико Мадрид „Уанда Метрополитано“.

Според репортажа предпочитаната от УЕФА локация е стадионът  „МетЛайф" в Ню Джърси. Съоръжението, което е с капацитет от 82 500 души, е дом на отборите по американски футбол „Ню Йорк Джетс“ и „Ню Йорк Джайънтс“. То се намира на 13 километра западно от град Ню Йорк.

Преговорите са в начален етап, но търговските партньори на асоциацията и запознатите с разговорите не се свенят да споделят своите високи амбиции.

Вече е ясно, че финалът на Шампионската лига през 2013 г. ще се проведе в Мюнхен, докато през 2023 г. домакин ще бъде Лондон.

Предишните опити за провеждане на официални срещи от европейските първенства отвъд океана обикновено  бяха посрещани с критики и съпротива, но договарянето на подобно събитие може да бъде от огромно значение за увеличаването на популярността на футбола в САЩ.

Финалът между Ливърпул и Тотнъм привлече 1,508 млн. зрители в САЩ по телевизионния канал Ти Ен Ти, докато финалът между Реал Мадрид и Ливърпул от сезон 2017/2018 е бил гледан от 2,004 млн. зрители по Фокс.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ