В Германия футболист предизвика дузпа, без дори да е в игра

Невиждана досега дузпа бе отсъдена по време на мач от втора Бундеслига на Германия, съобщи Gong.bg

Куризоната ситуацията се случи по време на срещата между отборите "Холщайн" и "Бохум", когато в 37-мата минута на мача, резервата на домакините Михаел Ебервайн, който загряваше в близост до врата на своя тим, предизвика дузпа, след като спря топката в собственото си наказателно поле. Топката се бе запътила към аут линията, но Ебервайн, който не е записал дори минута на терена този сезон, я докосна преди тя да излезе извън очертанията на терена с целия си обем.

Първоначално ситуацията бе подмината от играчите, които не и обърнаха внимание, но след кратка консултация със системата за видеоповторения ВАР, главният съдия на мача Тимо Герах отсъди дузпа в полза на Бохум.  Макар и да звучи странно, решението на рефера е част от правилника на Германския футболен съюз от 2017 година, според който всяко спиране на мача заради намесата на официално лице от отбор, резерва или напуснал терена футболист, води до неговото подновяване с директен пряк свободен удар или дузпа.

Гостите от Бохум реализираха дузпата и изравниха резултата, но за щастие на домакините грешката на Ебервайн не се оказа фатална, тъй като те стигнаха до крайната победа с 2:1 след гол през второто полувреме на Яни-Лука Сера.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ