Включиха Новак Джокович в жребия на Откритото първенство на Австралия

Включиха Новак Джокович в жребия на Откритото първенство на Австралия

Включиха Новак Джокович в жребия на Откритото първенство на Австралия

Световният номер едно в мъжкия тенис Новак Джокович бе включен в жребия на Откритото първенство на Австралия, въпреки че все още не е взето решение дали той ще може да остане в страната, предаде Би Би Си.

В първия кръг от първенството 34-годишният сърбин ще трябва да се изправи срещу своя сънародник Миомир Кецманович.

Откритото първенство на Австралия е първият турнир от Големия шлем за годината, като той трябва да започне в понеделник.

Жребият първоначално бе насрочен за 15:00 в Мелбърн Парк, но бе отложен с час и петнадесет минути, като организаторите на турнира не обясниха каква е причината за отлагането.

Джокович се стреми към 10-та титла в Мелбърн Парк и рекордна 21-ва от Големия шлем. Съдбата на сърбина обаче продължава да е несигурна заради проблемите с неговата виза.

В понеделник той спечели дело срещу местното Министерство на външните работи, което анулира визата на тенис звездата заради нередности, свързани с медицинско изключение, което му е било дадено за влизане в Австралия.

От делото стана ясно, че Джокович е получил такова изключение, защото на 16 декември е дал положителна проба за COVID-19, а 14 дни след това „не е имал температура или респираторни симптоми на COVID-19 в последните 72 часа“.

В резултат съдът отмени решението за анулиране на визата на Джокович и постанови той да бъде освободен от центъра за бежанци, в който бе настанен след пристигането си в Мелбърн.

Министърът на имиграцията на Австралия обаче може да вземе решение за повторната отмяна на визата.

Премиерът на страната Скот Морисън запву днес, че правителството все още не е взело решение по въпроса.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ