Водещ боксов анализатор постави Тайсън Фюри пред Джошуа. Кобрата е в топ 10 на най-добрите боксьори в тежка категория

Водещ боксов анализатор постави Тайсън Фюри пред Джошуа. Кобрата е в топ 10 на най-добрите боксьори в тежка категория

Водещ боксов анализатор постави Тайсън Фюри пред Джошуа. Кобрата е в топ 10 на най-добрите боксьори в тежка категория

Най-зрелищната, най-популярната и най-следената категория в професионалния бокс вече има своя нов крал. След мача между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри, специалистите в САЩ са категорични, че в тежка категория има нов лидер, макар ранглистите да показват друго, пише gong.bg

Според водещия боксов анализатор Майк Бенсън, който пише и за американски, и за британски медии, Антъни Джошуа вече не е най-добрият при най-тежките, защото това място е окупирано от завърналия се със страшна сила негов сънародник Фюри. 

Макар мачът между него и Уайлдър официално да не излъчи победител заради разнобой при тримата съдии, огромен процент от анализаторите са категорични, че Фюри е победителят и с това маркира не просто голямото си завръщане на ринга, но и успешно е оспорил ореола на Джошуа на хегемон. 

Майк Бенсън подрежда Топ 10 на най-големите имена в тежка категория на професионалния ринг в момента и там има и българско участие. Кубрат Пулев попада на деветата позиция, като зад него остава американецът Доминик Бризийл. Ето какво пише и за Кобрата:

"Пулев е победил доста големи имена на професионалния ринг в кариерата си, като единствената му загуба беше от Владимир Кличко през 2014 г. Българинът е следващият задължителен съперник на Антъни Джошуа за колана му в IBF, след като победи Фюри през октомври, макар да не е Тайсън, а Хюи. Все още обаче не е ясно кога ще играят той и AJ", пише анализаторът. 

А ето и какво е написал уважаваният специалист за Тайсън Фюри и защо според него той вече е по-голямата фигура в тежка категория от Антъни Джошуа: 

"Тайсън Фюри имаше много проблеми в личния си живот и извън ринга като цяло, което направи така, че да излезе от всякакви класации. Това позволи на Антъни Джошуа да изгради кариерата си в негово отсъствие. Сега той се завърна на елитното ниво и показа, че се завръща на трона в тежка категория."

"Фюри имаше далеч по-комфортна победа, при това над по-младата и конкурентна версия на Владимир Кличко, отколкото Джошуа. А сега, въпреки решението на съдиите, успя да победи другата огромна фигура в категорията Дионтей Уайлдър и това го възкачи отново на трона, а сънародникът му е под него", написа Бенсън. 

А ето и как изглежда Топ 10 в тежка категория на професионалния ринг според водещия боксов анализатор: 

10. Доминик Бризийл

9. Кубрат Пулев

8. Адам Ковнацки

7. Александър Поветкин

6. Джоузеф Паркър

5. Дилиан Уайт

4. Луис Ортис

3. Дионтей Уайлдър

2. Антъни Джошуа

1. Тайсън Фюри

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ