Европейската Суперлига е пред колапс. Английските отбори се оттеглиха

Европейската Суперлига е пред колапс. Английските отбори се оттеглиха

Европейската Суперлига е пред колапс. Английските отбори се оттеглиха

След множество негативни реакции от страна на футболисти, ръководства на клубове и фенове всичките шест отбора от Висшата лига на Англия, които се присъединиха към новосъздадената Европейска Суперлига, сега изтеглят членствата си.

„Манчестър Сити“ бе първият отбор, който напусна, след като от „Челси“ дадоха знак, че имат подобни намерения с подготовката на документация за излизане от новия турнир, чието създаване бе обявено в миналата неделя.

Примера на двата тима вече следват „Арсенал“, „Ливърпул“, „Манчестър Юнайтед“ и „Тотнъм“, предаде „Би Би Си“.

„Червените дяволи“ вече заявиха, че са се вслушали в реакцията на феновете, правителството на Обединеното кралство, което се обяви против, както и на „други заинтересовани страни“. Последваха и оставки на високопоставени лица в клуба – изпълнителният вицепрезидент Ед Удуърд обяви, че ще напусне в края на годината.

От „Арсенал“ се извиниха в отворено писмо до почитателите си и признаха, че са „направили грешка“.

Президентът на „Тотнъм“, Даниел Леви, също отбеляза, че клубът съжалява за „безпокойството“, причинено от членството.

Вчера хиляди привърженици на „Челси“ се събраха пред стадион „Стамфорд Бридж“, за да изразят недоволството си от хода на любимия им отбор.

Капитанът на „Ливърпул“, Джордан Хендерсън, обяви в социалните мрежи, че „колективната позиция“ на отбора е, че не иска Суперлигата да се провежда.

„Важното е сега да продължим напред, да възстановим единството, на което играта се радваше преди това, и да продължим заедно напред“, каза президентът на УЕФА, Александър Кеферин. В опит да „примами“ играчите и техните тимове асоциацията спешно прие в понеделник решението за провеждане на Шампионска лига с 36 отбора.

От Европейската Суперлига вече реагираха на оттеглянията, обявявайки, че ще се фокусират върху „прекрояване на проекта“. „Винаги имаме предвид целите си да предложим на феновете възможно най-доброто изживяване, като същевременно подобрим солидарните плащания на цялата футболна общност“, се казва в изявление.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ