Отровен турнир - тенисистки не могат да дишат на квалификациите за Australian Open 2020

Отровен турнир - тенисистки не могат да дишат на квалификациите за Australian Open 2020

Отровен турнир - тенисистки не могат да дишат на квалификациите за Australian Open 2020

Лошото качество на задимения от пожарите въздух в Австралия сериозно компрометира тазгодишните квалификации на тенис турнира Australian Open.

Проблеми с дишането, причинени от задушливия смог вследствие на продължителните горски пожари принудиха словенката Далила Якупович да се откаже от мача си срещу Стефани Фьогел по време на квалификациите за Australian Open 2020. По време на едно от разиграванията Якупович започна да кашля силно и дори се свлече на корта.

„Бях много уплашена, че просто ще падна на корта. Никога не съм имала проблеми с дишането, нямам и астма, всъщност дори харесвам да играя в по-топло и влажно време. Точките бяха дълги и просто нямах въздух“, обясни словенката. Според нея не е правилно организаторите да карат играчите да излизат на корта при такива условия. „Не е здравословно за нас. Бях изненадана, мислех, че днес няма да играем, но нямаме голям избор“, добави Якупович, цитирана от gong.bg.

Канадката Южени Бушар, която е финалистка на Уимбълдън за 2014 г., също напусна корта, усещайки болка в гърдите по време на мача си срещу Ю Яоди от Китай. Все пак, Бушар се завърна да доиграе финалния сет и спечели срещата си.

Подобни проблеми имаше и Мария Шарапова, която изигра демонстративен мач срещу германката Лаура Зигемунд. След 6:7 в първия сет и 5:5 гейма във втория, Мария се оплака на рефера, че има проблеми с дишането и мачът беше прекратен.

Властите в Мелбърн посъветваха хората днес да не излизат навън и също така да държат домашните си любимци у дома. Няколко тренировъчни сесии бяха отменени, а играчите изразиха недоволството си. Организаторите бяха категорични, че решение дали да спрат мачовете, ще се взима след консултация с медицинските екипи, както и с бюрото по метеорология. Според прогнозите, до неделя въздухът над Мелбърн ще се поизчисти и няма да има проблеми със старта на основната схема от Откритото първенство на Австралия. Много тенисисти обаче се съмняват, че турнирът ще се проведе нормално.  

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ