Йосиф Миладинов се класира за финалите на 100 метра бътърфлай

Йосиф Миладинов се класира за финалите на 100 метра бътърфлай

Йосиф Миладинов се класира за финалите на 100 метра бътърфлай

Българският плувец Йосиф Миладинов записа изключително плуване в полуфинала на 100 метра бътърфлай с 51,06 и се класира за битката за разпределението на медалите с четвърти резултат. 

18-годишният българин Йосиф Миладинов спечели шеста серия в плуването на 100 метра бътерфлай с време 51,28 секунди, което бе достатъчно да намери място сред най-добрите 16. Миладинов направи силна втора дължина и успя да спечели серията и да влезе с шести резултат в полуфиналите, предава gong.bg

"Радвам се много, че успях да се класирам за финал с четвърто време. Надявам се утре да съм в по-добра форма, да си подобря резултата. Сбъдна се една моя мечта. Радвам се, че успях да представям България на такова ниво. Мотивира ме, надявам се утре да плувам по-добре. Винаги ми е проблем, че тръгвам малко по-бавно първите 50 метра. Утре ще тръгна по-бързо ще дам всичко от себе си. Не знам дали са победими Милак, Дресел и Понти. Надявам се утре да направя едно готино плуване, да зарадвам България с едно добро плуване и най-вече да сме живи и здрави”, каза Миладинов пред националната телевизия. 

За последен път България е имала олимпийски финалист в плуването на Игрите в Сеул през далечната 1988 г. Таня Богомилова печели първата и единствена до момента за България титла в този спорт – на 100 метра бруст, а Антоанета Френкева извоюва още два медала – сребърен на 100 метра бруст и бронзов на 200 метра бруст. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ