За пети път Ивет Лалова е Атлет №1 на България

За пети път Ивет Лалова е Атлет №1 на България

За пети път Ивет Лалова е Атлет №1 на България

Ивет Лалова беше определена за Атлет №1 на България за 2019 г. в анкетата на списание „Атлетика“. Призът й връчи лично министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Лалова за пети път печели в допитването, тя беше избирана за номер едно у нас и през 2004, 2005, 2008 и 2012 г., информира Нова телевизия

Признанието за Ивет идва след успешен летен сезон през годината, в който покри нормативите на 100 м (11.08 сек) и 200 м (22.45 сек) за Олимпийските игри в Токио 2020. Припомняме, че тя ще участва за пети път на най-големия спортен форум. Лалова успя да влезе и във финала на 200 м по време на Световното първенство в Доха, Катар.

„Много често ми се случва да се гордея, когато излизам в чужбина и казвам какви зали и какви писти имаме, и какво се прави за целия наш спорт в България”, заяви при награждаването Ивет Лалова.

„Ако нямаш добра атлетика, няма и спорт. Имаме таланти, имаме и легенди. Талантите се учат от легендите. Легендите ни държат винаги едно високо ниво. Излишно е да казвам колко е значима Ивет за световната атлетика, не само за българската”, каза при награждаването министър Кралев.

Втора в анкетата с 261 т. се нареди Радослава Мавродиева, която стана европейска шампионка в тласкането на гюле на шампионата в зала през март. Трета с 245 т. е Мирела Демирева. Сребърната медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. успя да покрие норматив и за Токио 2020. Четвърти в допитването с 219 т. остана Тихомир Иванов. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ