Затвор заплашва звезди на руския национален отбор по футбол

Затвор заплашва звезди на руския национален отбор по футбол

Затвор заплашва звезди на руския национален отбор по футбол

Две от звездите на руския футбол - Александър Кокорин и Павел Мамаев, се замесиха в огромен скандал, който може не само да разруши кариерите им, но и да доведе до много по-сериозни последствия.

Нападателят на Зенит и халфът на Краснодар пребиха посетител на популярно хранително заведение в центъра на Москва. По-късно се оказа, че пострадалият Денис Пак заема отговорен пост в Министерството на промишлеността и търговията, съобщи sportal.bg. В интернет се появи и видео от инцидента, което не оставя съмнение във вината на футболистите.

В неделя Зенит победи с 2:1 Краснодар в дербито между първия и втория в руската Премиер лига. След мача Кокорин и Мамаев са отпътували заедно за Москва, за да отпразнуват десетата годишнина от приятелството си, както става ясно от публикация на самия Кокорин в Instagram. Неговият по-малък брат Кирил също е бил част от компанията и взима дейно участие в боя.

Във видеото се вижда как Кокорин отива на съседна маса, взима стол и удря с него Пак. Веднага след това държавният служител е ударен с юмрук от брата на нападателя. Малко по-късно мелето се разраства, а на страната на пострадалия се включват двама мъже с костюми. Един от тях е ударен от Мамаев, но в отговор му извива ръката.

Според руските медии, двамата футболисти са били пияни и са се държали агресивно още с появата си в заведението. Те са си поръчали само кафе, а цялата им компания е била шумна и това е раздразнило останалите посетители. От персонала са се опитали да ги успокоят, но без успех.

Денис Пак, който е постоянен клиент на заведението, им е направил забележка и това е довело до последвалия побой. Двамата не само са го удряли, но и са го обиждали, нарекли са го китаец и са му казали да се маха в родината си.

След като компанията на Кокорин и Мамаев се е изнесла, потърпевшият е получил помощ от шофьора си. Била е повикана и линейка, но Денис Пак не е пожелал да бъде откаран в болница.

 

 

От полицията веднага започнаха разследване на случая. Адвокатът на Пак заяви, че клиентът му има сътресение на мозъка. Известният юрист Александър Ластовецкий коментира инцидента, като каза, че за подобни деяния според Накзателния кодекс Кокорин и Мамаев могат да бъдат лишени от свобода за срок до 8 години. Малко е вероятно да се стигне до такава присъда, но в същото време двамата едва ли ще се разминат без сериозни последици, най-малкото защото Денис Пак също е човек с възможности и авторитет и няма да се откаже да търси справедливост.

“Двамата очевидно са били пияни. Не знам как по друг начин да си обясня постъпката им. Извинете ме, срамувам се от мъжа си”, призна съпругата на Мамаев - Алана.

Естествено, двамата футболисти през целия ден не отговаряха на телефоните си, но от Зенит и Краснодар излязоха с декларации, в които осъдиха повдението им. Няма да е изненада, ако договорите им бъдат прекратени. Специално Кокорин не за пръв път участва в подобни инциденти и шефовете на Зенит едва ли ще му простят поредната изцепка. Нападателят има контракт до лятото, но сега шансовете да подпише нов са нищожни.

Министърът на спорта на Русия Павел Колобков беше категоричен: "Кокорин и Мамаев никога повече няма да играят в националния отбор".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ