Само с покани на Зимната олимпиада в Пекин

Само с покани на Зимната олимпиада в Пекин

Само с покани на Зимната олимпиада в Пекин

Заради пандемията предстоящото зимно издание на Олимпийските игри в Пекин, което започва на 4 февруари, ще протече без международна публика, а билетите за посещение ще спрат да се продават и ще станат част от адаптирана програма, която ще изпраща покани на определени групи зрители за присъствие на живо. Това става ясно от изявление на организационния комитет на Пекин 2022.

„Организаторите очакват тези зрители стриктно да спазват мерките за противодействие на COVID-19 преди, по време и след всяко събитие като предпоставка за безопасното и безопасно провеждане на Игрите“, пише в изявлението. Не се съобщават подробности за предвидената програма за посещения.

От комитета напомниха, че през септември 2021 г. бяха публикувани политиките, свързани с провеждането на Олимпиадата в условията на пандемия и един от принципите е, че „няма да се продават билети на зрители извън континенталната част на Китай“.

Азиатската страна се опитва да овладее ситуацията, седмици преди да посрещне стотици атлети от цял свят, готови да влязат в състезание за престижното олимпийско злато. До началото остават малко повече от две седмици. Според данните на Световната здравна организация на 13 януари в Китай се съобщава за едва 312 случая на новозаразени и нито един починал.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ