Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Две нови вина в месеца на любовта

С премиера на две нови червени вина в серията PIXELS, изба New Bloom Winery отбеляза празника на лозарите и винарите Трифон Зарезан. Те са от сортовете Регент и Сира. Експертите спазиха традицията по зарязване на лозовия масив, придружени с традиционни песни и танци за богата и здрава реколта. На празника присъстваха и водещи винени експерти у нас, които първи имаха възможност да опитат двете нови вина. „Във винарството няма как да гледаш смело напред в бъдещето, ако не уважаваш традициите и най-вече природата. Затова се радвам, че имаме възможност заедно с екипа от агрономи и технолози заедно да зарежем лозята и да поставим символичното начало на новата реколта“, коментира енологът Владимир Влъчков, който стои зад вината на New Bloom Winery.

Двете нови червени вина PIXELS Регент и PIXELS от сорта Сира се произвеждат от изцяло собствени лозови масиви в Найден Герово, Тракийска низина – един от най-добрите винарски региони. „Новите вина изцяло отговарят на слогана на марката „с внимание към всеки детайл“, коментираха от производителя. Двете нови червени вина се затварят с уникалната трипластова тапа Ardea Seal. Тапата се приема за алтернатива на класическия корк, с много ниска въздушна пропускливост, предпазваща виното от външни въздействия, прах и други. Това позволява съхранение на червените вина PIXELS и след отваряне за по-дълго време, което е изключително удобно за ресторантьорите, които искат да предлагат вино на чаша.

Сомелиерите и винените експерти оцениха високо двете нови попълнения в марката PIXELS. Според тях именно налагането на вкусни вина в един модерен, лек стил, с отлично съотношение цена-качество, се отразява положително на пазара и спомага за подобряване на винената култура на българина.

Вината на New Bloom Winery за кратко време се наложиха на българския пазар като новото лице на родното винарство. Избата разполага с 6000 дка собствени лозови масиви. Дългогодишни инвестиции в най-съвременна техника и съоръжения, качествени бъчви от френски дъб и модерни ферментационни съдове са само част от предпоставките за успеха на избата. В последните пет години винарната е напълно реконструирана чрез инвестиция от 10 млн. лв.

 

още от Стил