нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Moët Impérial чества 150 години с празнична бутилка

Снимки: Moët Impérial

Moët & Chandon няма търпение да разкрие празничната си колекция, сътворена в чест на 150-тата годишнина на Moët Impérial – емблематичното шампанско на френската марка. Елегантна златна бутилка предлага на любителите на шампанското частица от стила на изтънчения елит на 19 век – ера с неповторим характер и елегантност, през която Moët Impérial започва своето необикновено пътешествие към върха и ролята на световен символ на специалните моменти. Moët Impérial се появява на бял свят като Brut Impérial през 1869 г., преди да бъде прекръстено в чест на Наполеон Бонапарт и неговото приятелство с Жан-Реми Моет – внука на основателя на марката шампанско.

По случай 150-тата годишнина, празничната бутилка на Moët Impérial е подобаващо претворена в бляскав, златен ръкав, бродиран със златни листа. Новото лого слага фокуса върху заглавното „I“ в Impérial и го превръща в нов символ, който засвидетелства огромната гордост на марката в този исторически момент, който трябва да бъде отпразнуван в грандиозния стил, с който е известна Moët & Chandon от 1743 г.

 

Празничната бутилка на Moët Impérial е пълна с емблематичното шампанско, с неговите ярки плодови нотки, изкусителен вкус и елегантна зрялост – отличаващи характеристики за Moët & Chandon. Създадено така, че да претвори богатството и разнообразието на лозята в Шампан, то е изградено с лек превес на пино ноар, подплатено от мюние и завършено със свежестта на шардонето.

В чест на изтънчеността на 19 век – време на вечен френски шик и свидетел на появата на емблематичното шампанско на Moët & Chandon, лимитираната серия ковчежета Imperial Dome удостоява празничната бутилка по случай 150-годишнината на Moët Impérial с две красиви чаши за шампанско в стил копа с позлатени столчета. Само 500 бройки в цял свят ще разкрият уникалния купол – елегантен намек за старата традиция скъпоценни символи и предмети да се почитат с купол над тях.

Двойката копа чаши за шампанско в ковчежето на Imperial Dome вдигат тост за спомена за елитното общество на 19 век, което въвежда копа чашите като отличителен символ на неоспорвана елегантност и уважение към шампанското в изисканите среди. Двете чаши символизират сплотеността и бляскавите моменти, които свързват Moët & Chandon с наследство от искрена щедрост и познания в изкуството на празнуването.

„За да отбележим 150-годишнината на нашето емблематично шампанско, искаме да отдадем чест на корените на Moët Impérial като пресъздадем елегантните традиции на изкуството на празнуването от 19 век под купола на Imperial Dome.“, казва Натали Норман, директор международен маркетинг и комуникации за Moët & Chandon.

Търсейки винаги нови начини да празнуваме и да се наслаждаваме на Moët Impérial, Moët & Chandon създаде неустоимия Impérial 1869 – коктейл със запленяваща рецепта, която комбинира щедростта на емблематичното шампанско на марката с нотки на цитруси и агаве, сервиран в копа чаша и декориран с нежни бели цветя –символ на богатата и деликатна природа, от която произлиза Moët Impérial.

още от Стил