Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Последното модно шоу на Лагерфелд (снимки и видео)

В шоу, което беше и скръбно и спокойно, Шанел почете паметта на модния титан Карл Лагерфелд, представяйки последната му колекция сред панинските склонове на Алпите.

Сбогуването с огромния талант на Карл Лагерфелд бе оформено точно както той си беше представял. Той ни заведе до едни висини в един прекрасен ден сред снежен рай, пише Vogue.

Цялата зала бе аранжирана като китно тиролско селце със заскрежени планини и борове и 12 хижи, изгубени под ослепителен пухкав сняг и ярко синьо небе.

Паметта на великия корифей в света на елегантността, финеса и изтънчения стил бе почетена с минута мълчание. След това прозвуча гласът на самия Лагерфелд от неотдавнашния подкаст на Шанел. До последното изречение той говореше на френски, когато премина на английски, вероятно само за да си представи изненадата на публиката с: „О! Това е като да се разхождаш в картина!" - реплика, казана някога от кралица Елизабет II, след като тя вижда един от неговите цветни спектакли.

Дълги, разкроени панталони и рокли, съчетаващи се с меки, развяващи се палта от туид в преобладаващо бял цвят бяха акцента на колекцията, разработена заедно с дългогодишната дясна ръка на дизайнера Виржини Виард. Тази колекция беше Лагерфелд в най-висша и чиста форма, споделя изданието.

Дългогодишният говорител на Шанел - Кристен Стюарт бе облечена в украсен с лого на модната къща гащеризон. Актрисата Ашли Бенсън, която също почете събитието, бе с колоритна чанта и обеци на Шанел. 

Актрисата и модел Кара Делевин откри събитието. Сред моделите на подуима излезе и 17 годишната Кая Гербер, както и актрисата Пенелопе Крус, която наскоро стана посланик на марката. Тя носеще къса снежно бяла рокля, черна панделка в косите и нежна бяла роза в ръка.

Сред гостите се отличаваха и Наоми Кембъл, която носеше елемент от колекцията на Métiers d'Art 2019, дългогодишната муза на Лагерфелд - Клаудия Шифър, също Каролин де Мегре, Лара Стоун, Лиу Уен, Карен Елсън, Жанел Моне, както и френските знаменитости Марион Котияр, Даян Роксел, Криста Тере и Анна Муглалис.

Всеки от гостите видя на мястото си графина на Лагерфелд и Шанел с посланието "The beat goes on" (ритъмът продължава).

За финал на зимната приказка на Лагерфелд прозвуча "Heroes" на Дейвид Бауи, когато всички модели излязоха сред нестихващите овации, сълзите и възхитата на публиката. Само че този път емблемата на френската мода Карл Лагерфелд не излезе. Но остави в наследство цяла модна епоха.

Насладете се на последното модно шоу на Карл Лагерфелд и Виржини Виард - Шанел | Есен зима 2019/2020 в следващото видео на FF Channel

още по темата
още от Стил
23
Четвъртък
Януари