нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

София Копола с реверанс към „Шанел“

София Копола /Getty Images

Актрисата и режисьор София Копола продуцира кратък филм, по случай предстояща изложба на модната къща „Шанел“, посветена на двете най-знакови фигури за марката – дизайнерите Габриел „Коко“ Шанел и Карл Лагерфелд. Тя ще бъде официално открита за посетители на 19 октомври в Токио.

Клипът „В чест на Mademoiselle“ започва с кратка реклама на популярния парфюм N°5, с участието на актрисата Катрин Деньов. След това са показани знакови кампании, някои от модните лица през годините, както и част от невероятните декори на залата „Гран Пале“ в Париж, където се провеждат дефилетата на „Шанел“.

Не липсват и кадри на легендарната Габриел Шанел, на Карл Лагерфелд, който почина през февруари тази година, както и на настоящия главен дизайнер на модната къща, Виржини Виар.

София Копола има дългогодишна връзка с компанията – първоначално започва да работи там като стажантка, получавайки възможността да наблюдава целия процес по създаването на „от котюр“ облекло – от разработката на скица до финалния вариант, показан на подиума. По-късно, когато започва да помага на баща си Франсис Форд Копола за режисираните от него филми, София се свързва с модната къща, за да правят заедно сценични костюми. Днес често може да бъде забелязана на някое от ревютата.

още по темата
още от Стил