Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Универсален еликсир срещу косопад

Когато чуете думата „косопад“ кое е първото нещо, за което се сещате? Много хора асоциират косопада с образа на мъжете и най-вече с оплешивяването. Това, което много от тези хора не знаят е, че косопадът се проявява под много и различни форми и то и при двата пола.

В продължение на много години косопадът е смятан за заболяване, което засяга единствено мъжете. Много проучвания обаче доказват, че жените (около 40%) също страдат от него, но рядко споделят за този така неприятен проблем. Както при мъжете, така и при жените андрогенната алопецея и телогенния ефлувиум са най-честите причини за косопад. Андрогенната алопецея, позната като оплешивяване, се дължи на гените. Дихидротестостеронът е хормон, който присъства както в женския, така и в мъжкия организъм и е отговорен за всеки тип косопад, тъй като намалява продължителността на живота на фоликулите. С напредването на възрастта производството на дихидротестостерона се увеличава, причинявайки косопад и изтъняване на косата. Другата причина за косопада – телоген ефлувиум – настъпва, когато необичайно много коса се намира в телогенна фаза. Докато този тип косопад е временен и за двата пола, той може да бъде причинен от бременност, тежко заболяване, стрес, лекарства, диети или хормонални проблеми.

Лаборатории Phytosolba – пионери в ботаничната грижа за косата прилагат най-успешните научни открития в грижите за косата в продължение на 50 години и комбинират над 500 активни съставки, от които над 95% с натурален и растителен произход. Чрез висока концентрация на продуктите Phyto предлага комлексна терапия против косопад както за мъже, така и за жени в 3 лесни стъпки.

Стъпка 1 - Стимулиране

За стимулиране растежа на косата, Phyto залага на „шот“ от растителни съставки в лицето на Phytopolleine. Той се радва на голяма слава заради благотворното си действие и факта, че в концентрат от 25мл са вложени 1175гр. свежи растения. Универсалният еликсир с етерични масла се нанася преди измиване с шампоан. Ревитализиращата му сила се дължи на маслата от бяло дърво, лимон, розмарин, градински чай, кипарис, съчетани с масло от пшеничен зародиш. Тази комбинация стимулира микроциркулацията и превръща Phytopolleine в силен стимулант. Продуктът не съдържа никакви консерванти и е подходящ за суха и много суха кожа на скалпа, пърхот, тънка и безжизнена коса.

Стъпка 2 – Измиване

За да бъде косата в добро здраве, е необходимо да се полагат специални грижи за скалпа, защото именно там се размножават клетките, благодарение на незаменимите елементи като кислород, хранителни субстанции и минерални соли. За тази ключова стъпка Phyto разработва шампоаните Phytolium и Phytocyane, специално формулирани за борба с мъжкия и женския косопад. И двата шампоана възстановяват жизнеността на косата, придават здравина, укрепват скалпа и са перфектно допълнение към серумите от двете серии, тъй като удвояват ползите им.

Стъпка 3 - Терапия

Последната, но не по важност стъпка е терапията. Тук Phyto препоръчва употребата на серум против косопад и хранителна добавка за бърз растеж и постоянно обновяване на косъма.
Серумът Phytolium4 съдържа комплекс от две активни патентовани съставки: гъба шийтаке и дива ябълка, които стимулират производството на сиртуин (протеина на младостта), който поддържа живота на клетките и стимулира автозащитната система. Екстрактът от растителни стволови клетки, извлечен от дива ябълка, забавя стареенето на косата и удължава живота й.

Като нежна прегръдка, коктейлът от витамини в серумът Phytocyane обгръща косъма, стимулира растежа му, подобрява микроциркулацията на скалпа и придава обем и здравина. Комбинацията от активни съставки отново е внушителна: гроздово семе, гинкобилоба и аминокиселини. И двата серума се използват 3 пъти седмично след измиване с шампоана – нанася се съдържанието на една ампула върху скалпа сектор по сектор с внимателни масажни движения. Серумът не се отмива.

Хранителната добавка за коса и нокти Phytophanere подпомага заздравяването на косата и увеличава ефикасността на програмите против косопад. Ноктите, по подобие на косата са съставени от кератин, а подхранващите елементи в добавката стимулират растежа им и ги правят по-устойчиви, особено когато те са чупливи и тънки. В този ефикасен „коктейл“ влизат съставки като масло от семена на пореч (подпомага функционирането на клетките), масло, добито от студеноводна риба, масло от пшеничен зародиш, витамини E и C. Приемат се по 2 капсули на ден с много вода, за предпочитане сутрин, в продължение на 4 месеца.

 

още от Стил