Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Актрисата Фелисити Хъфман призна вина по обвинението за подкуп

Guliver / Getty images

Американската актриса Фелисити Хъфман се призна за виновна по обвинението за даване на подкуп с цел измама за прием на дъщеря й в елитен колеж, предава ВВС. В съда в Бостън звездата от популярния сериал "Отчаяни съпруги" призна, че е платила 15 хил. долара за тайно коригиране на отговорите на дъщеря й в тест през 2017 г.

В изявление тя каза, че е "приела напълно" вината си. 

Прокурорите поискаха 4 месеца затвор и 20 хил. долара глоба.

56-годишната Хъфман е сред 50-те, обвинени в корупционен скандал за приемане в колежа. Заможните родители, обвинени в хода на разследването, твърдят, че са давали подкупи за  нанасяне на промени в изпитите и дори са пращали други деца с подправени снимки на документите, за да фалшифицират спортните постижения на кандидатстващите.

Сред елитните американски университети, попаднали в измамната схема са Йейл, Джорджтаун и Станфорд. Родители и треньори по лека атлетика бяха обвинени в схемата, но никое от децата не беше подведено под отговорност. 

Хъфман заяви, че дъщеря й не е знаела за измамата и че чувства "съжаление и срам" пред нея, защото я е предала.

Присъдата на Хъфман ще влезе в сила на 13 септември.

Макар че Хафман е сред най-известните обвиняеми лица, 15-те хиляди долара, с които се разделила, е сред най-малките суми, за които се твърди, че са платени от някой от другите родители, обвинени в скандала. Лори Лоулин - друга холивудска актриса, въвлечена в скандала, която не се признава за виновна, е дала 500 хил. долара подкупи, за да бъде прието детето й в отбора по гребане в Университета на Южна Калифорния.

още по темата
още от Светска хроника
27
Четвъртък
Февруари