Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Артър, Албърт или Джеймс – как ще се казва бебето на принц Хари и Меган

746

Малко търпение, казват щастливите родители. Снимка: Guliver/ Getty Images

Той дойде с името си на този свят, както се казва, но няма шанс да го носи – първородният син на херцозите на Съсекс – принц Хари и Меган се роди в деня, в който православният свят отбелязва Свети Георги, а католическият също има своя Сейнт Джордж.  Но първото дете на херцозите на Съсекс не може да се казва Джордж, тъй като това име вече носи първородния син на принц Уилям и Кейт. След щастливата вест за появата на осмото правнуче на кралица Елизабет, най-големите вълнения във Великобритания в момента естествено са как ще се казва то. По традиция вървят залагания като фаворити на този етап са имената Артър, Албърт, Джеймс, посочват международните агенции.

Артър оглавява класацията според компанията за залагания „Уилям хил”. За конкурентите от „Пади Пауър” фаворити са Александър и Джеймс. Албърт е името на съпруга на кралица Виктория и на бащата на Елизабет Втора, който става Джордж Шести при възкачването си на престола. Това е и едно от имената на самия принц Хари.

Членовете на кралското семейство често предпочитат класическо име за отрочето си, но е възможно херцозите на Съсекс да направят нетрадиционен избор, отбелязва Франс прес. Едуард също е възможен избор, посочван и от букмейкърите към момента.

Наследникът на Хари и Меган е седми подред за престола на британската корона. Според британските закони то може да има двойно – британско и американско гражданство.

още по темата
още от Светска хроника
20
Петък
Септември