Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Бела Хадид - най-красивата жена според Златното сечение

Getty Images

Бела Хадид беше определена за най-красивата жена в света според научни изчисления, предава CNN. Макар че още името загатва за добрия външен вид на модела (от италиански “bella” означава „приятен, красив“), сега и науката го потвърди – пропорциите на лицето ѝ получават 94.35% сходство със Златното сечение на красотата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@bellahadid) on Sep 27, 2019 at 4:40pm PDT

Британският козметичен хирург д-р Хулиан де Силва е пресметнал резултатите, на база мерките на лицата на популярните жени, включени в проучването. Според него едно лице е перфектно, ако има еднаква дължина на носа и ушите, а ширината на очите е равна на разстоянието между тях. След 23-годишната Хадид, в топ 5 се нареждат Бионсе, Амбър Хърд, Ариана Гранде и Тейлър Суифт. Интересен факт е, че холивудската красавица Анджелина Джоли не е сред първите десет в класацията.

Златното сечение е математическо уравнение, създадено от древните гърци, с цел измерване на перфектните пропорции в различните сфери на живота. Стойността му е приблизително равна на 1.618 и е прилагана към гръцкия Партенон, Египетските пирамиди, творби на Леонардо да Винчи и Рафаел, лога на известни марки и дори дизайн на продукти.

още от Светска хроника
20
Понеделник
Януари