нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Бритни Спиърс официално поиска нов попечител от съда

Getty Images

Бритни Спиърс официално поиска баща ѝ да бъде заменен като неин попечител, 13 години след като той пое контрол над живота и финансите ѝ, предаде „Би Би Си“.

Новият адвокат на звездата подаде петиция пред съда, месец след като певицата наруши мълчанието и обяви, че е била принудена да участва в концерти против волята си, както и да не забременява.

В съдебните книжа Матю Розенхарт описа попечителството като „кафкиански кошмар“ и поиска счетоводителят Джейсън Рубин да бъде определен за попечител на имуществото на Спиърс, която има парични активи в размер на 2.7 млн. долара и непарични активи в размер на над 57 млн. долара.

Този ход, в който Джейми Спиърс се очаква да бъде заменен, може да е първият етап от по-широка стратегия за изследване на валидността на попечителството над дъщеря му. Споразумението бе създадено през 2008 г., когато притесненията за психичното здраве на Бритни накараха баща ѝ да подаде петиция до съда за законова власт над нейния живот.

В скорошна публикация в Instagram звездата обяви, че няма да пее, докато баща ѝ не спре да контролира кариерата ѝ. Той на свой ред отрича каквито и да било злоупотреби с дъщеря си и изрази притеснения за нейното благосъстояние.

още от Светска хроника