нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Елизабет II забранила на принц Хари да участва в събитие

Getty Images

Кралица Елизабет II лично е забранила на принц Хари да участва в службата за възпоменанието на жертвите от Втората световна война през миналия ноември.

Нейно Величество бе придружена от принц Чарлс и херцозите на Кеймбридж до Кенотафа на 8 ноември, за да почете паметта на загиналите военни при изпълнение на служебния си дълг, предаде „Индипендънт“.

Херцогът на Съсекс, който се премести в Калифорния през април заедно със съпругата си Меган Маркъл, отсъстваше от церемонията, което породи съмнения, че молбата му да бъде положен венец от негово име е била отхвърлена. Междувременно семейството бе снимано да оставя цветя на гробовете на двама войници от британската общност в Националното гробище в Лос Анджелис.

Според източници Елизабет II лично е отхвърлила молбата на своя внук за участие в службата.

Принц Хари и Меган Маркъл живеят в Калифорния заедно със сина си Арчи, след като в началото на 2020 г. решиха да се оттеглят от кралските си задължения. Наскоро двамата основаха своята неправителствена организация Archewell, ангажирана с благотворителност, а в последните дни на годината публикуваха и първия си подкаст с участието на редица знаменитости и активисти, сред които сър Елтън Джон, телевизионния водещ Джеймс Кордън и тенисистката Наоми Осака.

още от Светска хроника