нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Излизат незавършени мемоари на Принс

Guliver / Getty images

"The Beautiful Ones" - незавършените мемоари на попзвездата Принс, ще бъдат публикувани през октомври тази година, съобщава ВВС. Петдесет ръкописни страници, които музикантът бе представил месец преди смъртта си, ще формират основата на книгата, която е описвана като лексикон на живота му. Тя ще включва и редки снимки и ръкописни текстове, заедно с оригиналния скрипт на "Purple Rain".

Издателите от Random House описаха книгата като "дълбоко личен разказ за това как Принс Роджърс Нелсън е станал Принс, когото познаваме: реална история на израстването на едно дете, което поглъща света около себе си и изгражда личност, художествена визия и живот, преди хитовете и славата, които щяха да го определят". 

Мемоарите са кръстени на песен от албума "Purple Rain". Те ще включват и въведение от нюйоркския писател Дан Пайпърбринг, който певецът бе избрал за свой сътрудник.

Принс почина през април 2016 г. от предозиране с болкоуспокояващото лекарство фентанил. Той бе един от "големите три" суперзвезди от 80-те, заедно с Мадона и Майкъл Джексън. Принс бе целенасочено непроницаем, рядко даваше интервюта и изграждаше собствена митология чрез музиката, която създаваше. В годината преди смъртта си обаче той започна да се открехва към света, размишлявайки върху живота и кариерата си. По време на соловото турне, озаглавено „Принс: Пиано и микрофон”, музикантът сподели, че започва да пише мемоари.

"За Принс са написани милиони думи - книги и статии, есета и критики - но ние сме развълнувани да публикуваме мощните размисли на музиканта за собствения му живот с неговия жив, остроумен и поетичен глас. Неговата смърт е неизмерима загуба, но тази книга е красива почит към живота му", казва редакторът на книгата Крис Джаксън.

още по темата
още от Светска хроника