Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Кралица Елизабет II публикува първия си пост в Instagram

993

Guliver / Getty images

В четвъртък кралица Елизабет II сподели първия си пост в Instagram по време на посещение в Лондонския научен музей, споделя Insider. 

Въпреки че е известна със следването на традициите, кралицата е симпатизирала на новите технологии през цялото си управление - от прякото предаване на коронацията ѝ по телевизията, до изпращането на първия Instagram пост вчера.

Животът на британското кралско семейство през 2019 г. е доста по-различен, отколкото е бил в миналото и не само защото принц Хари се ожени за американка, пише изданието. Когато човек мисли за британската монархия, е лесно да си представи кралско семейство, потопено в традициите. И макар това да е вярно до известна степен, кралица Елизабет II всъщност е много по-прогресивна, отколкото човек може да предположи. 

Коронацията на кралица Елизабет през 1953 г. в Уестминстърското абатство е първата коронация, която някога е била излъчена по телевизията и според уебсайта на кралското семейство тя е наблюдавана от 27 милиона души в Обединеното кралство. 

Кралицата бе една от първите, които изпратиха имейл през 1976 г. Питър Кирстейн, който ѝ помогнал да изпрати електронното съобщение споделя, че потребителското име, което е създал за нея, е HME2 (Нейно величество Елизабет II).

През 2008 г. кралицата посети Google, а кралското семейство дори сподели видеозапис за посещението на официалната им страница в YouTube. 

През 2012 г. тя записва коледното съобщение към нацията в 3D формат, което според говорителя на Бъкингамския дворец, тя е сметнала за "абсолютно прекрасно".

През 2014 г. кралицата изпрати първия си туит, също по време на посещение в Лондонския научен музей. "За нас е удоволствие да открием днес изложбата "Информационна ера" в @ScienceMuseum и се надявам, че хората ще се радват да я посетят. Елизабет Р", пише тя на 24 октомври 2014 г.

На 7 март Елизабет II за първи път публикува пост в официалния акаунт на кралското семейство в Instagram по време на посещението си в Лондонския научен музей, споделяйки снимка на писмо от прадядо й, принц Алберт до Чарлз Бабидж - първият в света пионер в областта на компютрите.

още по темата
още от Светска хроника
22
Сряда
Май