Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Меган и Хари правят кръщене днес. Държат в тайна кои са кръстниците

Снимка: Guliver/Getty Images

Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, осми правнук на кралица Елизабет II и син на Меган и Хари, ще бъде кръстен на тайна церемония днес в Уиндзорския дворец.

Чичо му, принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън вече са пристигнали за ритуала, който ще се състои в много тесен семеен кръг. Поканени са само 25 души, съобщава в. The Sun.

По настояване на родителите имената на кръстниците ще бъдат запазени в тайна. А светото тайнство по кръщаването на малкия Арчи ще бъде извършено от епископа на Кентърбъри. Традициите във Великобритания повеляват бебетата да имат по трима кръстници. Кралските бебета обикновено имат повече. Британски медии изказват предположения, че сред кръстниците на Арчи може да е най-добрата приятелка на Меган Маркъл, канадската стилистка Джесика Мълрони, както и най-добрите приятели на принц Хари, братята Томас и Чарли ван Стробензий, с които е съученик.

Църквата на Англия не налага ограничения на броя на кръстниците, стига да са поне трима - двама от същия пол като бебето и един от противоположния пол.

Един от основните кралски ритуали ще бъде спазен на днешната церемония - Арчи да бъде повит в същата дреха от набрана дантела, в която бяха кръстени братовчедите му - Джордж, Шарлот и Луи, деца на принц Уилям и Кейт Мидълтън, както и за дъщерите на Зара и Майк Тиндал Мия и Лена. Дрехата е нова, копие на традиционната, използвана за кралски кръщенета, като досега е служила за тези церемонии в последните 11 години.

Оригиналната бебешка роба е произведена през далечната 1841 г. и е послужила за кръщенета на десетки кралски бебета. За последно тя беше използвана през 2004 г., но беше преценено, че е прекалено крехка и кралицата разпореди да бъде запазена, като се изработи копие.

още от Светска хроника
26
Сряда
Февруари