Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Меган Маркъл пак критикувана, пак нарушила кралския етикет

Херцогинята прегърна жена, която се опита да направи реверанс пред нея. /Getty Images

Меган Маркъл попадна в неловка ситуация, след като отново си позволи да наруши кралския етикет по време на откриването на глобалния форум за млади лидери One Young World.

Кейт Робъртсън, която е организатор на събитието, вървеше към херцогинята с намерението да направи реверанс пред нея. Вместо това, се озова с ръце на ханша на Меган, а тя, от своя страна, ѝ даде неформална топла прегръдка. Етикетът обаче предполага спазването на определени норми при среща с кралските особи. Прието е мъжете да поздравяват със свеждане на глава, а жените – да правят лек реверанс. Достатъчно е и само любезно ръкостискане.

Херцогинята на Съсекс за пореден път демонстрира, че не се придържа към правилата. Миналата година затвори сама вратата на автомобила, от който слезе по време на визита, вместо да остави задачата на служител. Позволи си и да даде автограф на 10-годишно момиченце, въпреки опасността подписът ѝ да бъде подправен. Освен това, когато с принц Хари заминаха в Африка за своята първа официална обиколка като семейство, двамата са споделили, че ще се радват всички да се обръщат към тях с личните им имена, вместо да използват фразите „Ваше величество“ или „Ваше височество“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on Oct 22, 2019 at 1:26pm PDT

 

още по темата
още от Светска хроника
20
Понеделник
Януари