Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Модерното семейство на Гуинет Полтроу

Снимка: Guliver/ Getty Images

Актрисата Гуинет Полтроу и съпругът ѝ Брад Фалчък не живеят заедно през много дни от седмицата, разкри самата тя в интервю за британското издание "Сънди Таймс". Все повече хора се обръщат към този вид връзка, отелязва "Бизнес Инсайдър". 

В интервюто Полтроу разкрива особености на характера си и факти от живота си в момента. Тя споделя, че със съпруга ѝ не живеят заедно постоянно, седем дни в седмицата. Четири дни те делят едно легло, през другите три Брад отива в собственото си жилище - когато децата му са на гости при него. Полтроу е на 46 г., а Флачък на 48, двамата имат предишни бракове.

Според двойката това е перфектният начин да поддържат отношенията си и да не си омръзват с времето. "Всичките ми женени приятели одобряват идеята и смятат, че не трябва да променяме нищо в никакъв случай", разказва актрисата. 

Преди време Гуинет посочи, че "съзнателно се е разделила" с бившия си съпруг Крис Мартин - фронтмена на "Колдплей" и спомена за небрежно приятелство между него и новия ѝ партньор.

Начинът на живот без делене на един покрив през цялото време и постоянно е наричан в Щатите "живот разделено заедно" (living apart together или LAT). Експерти твърдят, че т.нар. LAT двойки откриват, че малко разстояние между двамата може да предотврати еднообразието на отношенията. Тъй като не се виждат по цял ден, всеки ден, съответно после, когато се видят, те трябва наистина да изживеят максимално времето си заедно. В някои случаи живеенето "разделени заедно" може да попречи на сформирането на инерцията, която после затруднява раздялата, ако нещата не вървят и всичките дрехи и вещи са смесени в общия единствен дом. 

Със сигурност този тип живот е по-често срещан в определени социални кръгове. В Щатите това са двойко по-скоро в мегаполиса Ню Йорк, където има по-активна обществена култура и по-малко осъдителност към това как хората живеят живота си. 

Има и демографски признаци. 

Доклад, публикуван в списанието Demographic Research, показва, че живеенето "разделени заедно" е по-често срещано сред гей двйките и високо образованите двойки. Също така набира популярност и сред по-възрастните американци. Проучване от 2011 г., провдено сред около 7700 възрастни в Уисконсин на 50 и повече години установява, че много от тях са "партньори, но не женени", а 39% от тези лица са живели по отделно. 

още от Светска хроника
18
Понеделник
Ноември