Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Отново кралска сватба в Уиндзор

265

Точно когато си помислихме, че кралският сватбен сезон е свършил, британската кралска фамилия е на прага на нова сватба.

Внучката на Елизабет II, принцеса Южини се омъжва за своя дългогодишен приятел Джак Бруксбънк в петък, 12 октомври. Двамата се сгодиха още в началото на годината.

Южини е принцеса на Йорк. Тя е една от двете дъщери на принц Андрю - вторият син на кралица Елизабет II и Сара Фъргюсън. Принцесата е на 28 години и е директор на художествена галерия. Със сестра си Беатрикс често привличат публичното внимание заради екстравагантните шапки, с които се появяват на светски събития.

Младоженците ще се венчаят в параклиса "Сейт Джордж" в замъка Уиндзор - същият, в който се венчаха и принц Хари и Меган Маркъл по-рано тази година. Церемонията официално ще започне в 11 часа местно време и ще продължи около час. След службата, двойката ще направи кратка обиколка с карета около Уиндзор, която ще позволи на приръстващите да видят младата семейна двойка.

След сватбената церемония, кралицата ще бъде домакин на частен прием за близки и приятели в замъка Уиндзор, преди младоженците да се подготвят за втори прием, организиран от херцога и херцогинята на Йорк - Андрю и Сара.

Покана за сватбеното парти получиха 1200 души.

Принцеса Южини е девета в реда за онаследяване на трона и не й е необходимо разрешението на Кралицата да се омъжи съгласно Закона за наследяването на короната от 2013 г. След сватбата тя ще запази кралската си титла. Освен това ще има възможността да вземе фамилното име на съпруга си. 

По-интересно обаче е собственото й име, което се оказва че всеки произнася по различен начин. Самата Южини казва, че е свикнала да го чува във всякакви варианти. Най-често тя бива наричана Юджийни, Йожини, а побългарено, можем да кажем, че името й е Евгения.

Всъщност най-точно отпределение за произношението на името й дава майка й, Сара Фъргьюсън. Тя казва, че името на дъщеря й се произнася подобно на фразата: "'Use Your Knees" (в превод - "използвай коленете си") или "YOO-junnee"

още по темата
още от Светска хроника
25
Вторник
Юни