Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Нова кралска сватба в Монако, синът на принцеса Стефани се ожени

Снимка: Guliver/ Getty Images

Синът на принцеса Стефани, сестрата на принца на Монако - Албер Втори, се е оженил за дългогодишната си приятелка в присъствието на 200 гости, пише в. "Фигаро", цитиран от БТА.

26-годишният Луи Дюкрюе сключи брак с връстничката си Мари Шьовалие в катедралата на Монако. Мястото за баркосъчетанието не е било избрано случайно. Луи е искал по този начин да отдаде почит на дядо си - Рение Трети, на когото той се е възхищавал много. Последно в катедралата са се женили именно Рение Трети и Грейс Кели през април 1956 г. 

За сватбата на сина на Стефани целият знатен род Грималди е бил в пълен състав. Албер Втори и съпругата му Шарлен не са пропуснали събитието, както и членовете на клана Казираги - Андреа, Пиер и Шарлот и тяхната майка Каролин, която е също сестра на Албер Втори и на Стефани.

Булката е избрала рокля, проектирана от сестрата на младоженеца - Полин Дюкрюе. Тоалетът се е откроявал с дълъг шлейф и дантела от Шантийи. За избродирването на дантелата са били необходими 300 часа работа.

Луи Дюкрюе е роден от брака на принцеса Стефани с охранителя си Даниел Дюкрюе, от който е родена и Полин. Стефани се разведе с бащата на децата си и след това роди трето дете - Камий Готлиб, от връзката си с друг свой охранител - Жан Реймон Готлиб. 

Луи и Мари са заедно от 7 години. Луи заедно с баща си имат компания за ремонт и декорация, а Мари работи в компания за организиране на светски събития и банкети.

Сватбата се състоя месец след сватбата на Шарлот Казираги и Дмитри Расам. 

 

 

още по темата
още от Светска хроника
14
Събота
Декември