нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Осветител заведе дело срещу Алек Болдуин и негови колеги за фаталния изстрел на снимачната площадка

Getty Images

Осветителят на продукцията "Rust" заведе дело срещу Алек Болдуин и продуцентите за фаталния изстрел, убил операторката Халина Хъчинс на снимачната площадка на уестърна в Ню Мексико, съобщиха световните информационни агенции. Трагичният инцидент стана на 22 октомври, когато по време на снимки Болдун произвел неволно изстрел при заснемане на сцена, оказал се фатален на Халина Хъчинс. Тогава беше ранен и режисьорът на филма, за щастие, без опасност за живота. Впоследствие стана ясно, че в реквизитния пистолет, даден на Болдуин за заснемане на сцена, по неясни и до момента причини е имало боен куршум.

Жалбата, подадена от осветителя не е по повод гибелта на операторката. В нея се посочва, че поради небрежност ищецътСерж Светной  е преживял "тежък емоционален дистрес", който ще го преследва винаги. В иска си той е посочил, че куршумът, убил близката му приятелка Хъчинс на 21 октомври, едва не е  засегнал и него, и че той държал главата на операторката в последните мигове от живота й. Делото, заведено в Лос Анджелис, е срещу повече от двадесет души, сред които и Алек Болдуин, звездата на филма и негов продуцент, Дейвид Холс, асистент-режисьор, подал оръжието на Болдуин и Хана Гутерес Рийд, която отговаряла за оръжията на снимачната площадка.

"Изобщо не е трябвало да има истински муниции на снимачната площадка", каза на пресконференция Гари Дордик, адвокат на Светной. В същото време, адвокатът на служителката от снимачния екип, отговаряща за оръжията на снимачната площадка Хана Гутерес Рийд отстоява тезата, че клиентката му е жертва на заложен капан. "Ние сме убедени, че това е саботаж", и че на Хана е заложен капан.", заяви той и добави, че според клиентката му местопрестъплението е било манипулирано, преди да дойде полицията.


 

още от Светска хроника