нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Принц Хари се прибра във Великобритания за погребението на дядо си

Getty Images

Принц Хари, който заживя в САЩ, след като се оттегли от кралските си задължения, се е прибрал във Великобритания за погребението на дядо си, принц Филип, предаде „Ройтерс“.

В неделя херцогът на Съсекс е пристигнал в родната си страна с полет на British Airways. Британските медии отбелязват, че се е прибрал сам, без съпругата си Меган Маркъл. Официално споделена причина за отсъствието ѝ е, че не може да пътува по лекарска препоръка заради бременността си.

Хари, който е шести по ред наследник на трона, ще бъде поставен под карантина в съответствие с насоките за превенция на разпространението на COVID-19, за да може да присъства на церемониалното погребение в замъка Уиндзор, в чийто параклис в момента е изложено тялото на принц Филип.

Съпругът на кралица Елизабет II почина миналия петък на 99-годишна възраст. В събота ковчегът ще бъде преместен пред входа на замъка от ротата на кралицата. Тялото ще бъде превозено в специално модифициран модел Land Rover, за чието проектиране е помогнал и самият принц Филип.

В началото на март принц Хари и Меган Маркъл дадоха интервю пред тв водещата Опра Уинфри за времето, прекарано от тях с кралското семейство и причините, довели до решението им да го напуснат. Твърденията на двойката шокираха жителите на Великобритания и предизвикаха противоречиви оценки за изявата им, направена в момент, в който принц Филип беше приет в болница за лечение и претърпя сърдечна интервенция.

още от Светска хроника