Принц Уилям: Децата променят отношението ти към всичко

Принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън с третото им дете при изписването след раждането през април 2018 г., снимка: Guliver / Getty images

"Когато се родят деца, те променят отношението ви към всичко, което се случва наоколо“, сподели принц Уилям по време на конференция, посветена на психичното здраве на работното място в Лондон.

Там той изтъкна, че е важно да се грижим за психичното си здраве така, както и за физическото, и си спомни как неговата работа като пилот на хеликоптер на санитарната авиация се е отразила на личността му.

36-годишният принцът признава, че с появата на 5-годишния Джордж, 3-годишната Шарлот (и впоследствие – на 7-месечния Луи) работата му е започнала да го травмира и да усеща емоционален натиск. Преди да се родят децата Уилям, по негови думи, не е преживявал толкова силно драматичните моменти, с които е била свързана неговата служба. Ставайки баща обаче, усетил, че му е трудно да се справя с емоциите, особено, когато му се е налагало да лети на повикване за деца, ранени при пътно-транспортни произшествия.

„Това, че работата ми е свързана с личния живот на други хора, ме докарваше до границите на моите възможности“, цитира думите на принца People.

„Започнах да усещам нещата така, както никога преди. Съчувствах на всяко от тези семейства, потъвах в тъга. Тези емоции остават с теб, дори когато работата е приключена. И, разбира се, не исках да разказвам за тях на близките си, не исках да внеса тези чувства вкъщи.“

Последният си полет като пилот в санитарната авиация принц Уилям извършва през юли 2017 г. Тогава двамата с Кейт Мидълтън вече имат две деца – принц Джордж, роден през юли 2013 г. и принцеса Шарлот, която се роди през май 2015 г. През април 2018 г. в семейството се появи още едно детенце, принц Луи.

Сега принц Уилям се е посветил напълно на задълженията си на наследник на британския престол.

Той и преди е споделял за промяната, когато е станал съпруг и баща и за нелекия прехода от ергенски към семеен живот. Винаги е изтъквал и че му е провървяло много, тъй като съпругата му е "чудесна майка и прекрасна жена." И е подчертавал, че се възхищава на децата си, тъй като те са му помогнали да научи много и за самия себе си, и за това какво е семейството.

Източник: Новите родители

още от Светска хроника