нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Профили на знаменитости стават трибуна за здравни експерти

Getty Images

Холивудски знаменитости ще превърнат профилите си в социалните мрежи в трибуна за здравни експерти, с цел да разпространяват важна информация за коронавируса сред хората. Това стана ясно от изявление на глобалното движение ONE, което стои зад инициативата.

Популярните личности се присъединяват към поредицата от разговори #PassTheMic, която ще продължи три седмици. Актрисата Джулия Робъртс постави началото ѝ с доктор Антъни Фаучи, директор на американския Национален институт по алергология и инфекциозни болести и говорител на кризисния щаб към Белия дом за борба с коронавируса.

„Дори в райони, в които всичко изглежда под контрол, защото хората практикуват физическа дистанция, носят маски и избягват струпвания – ако спрат, случаите ще продължат да растат“, коментира той и добави, че оптимизмът му за извънредната ситуация се крепи на силата на науката.

В следващите дни към кампанията се очаква да се присъединят още Пенелопе Круз, Сара Джесика Паркър, Хю Джакман, Рита Уилсън, Данай Гурира и други.

още от Светска хроника