Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Съдът отхвърли обвинението на Ашли Джъд за сексуален тормоз от Харви Уайнстийн

263

Снимка: Guliver/ Getty Images

Американски съд не даде ход на иска на актрисата Ашли Джъд срещу бившия холивудски продуцент Харви Уайнстийн за сексуален тормоз, предадоха международните медии. Съдът в Лос Анджелис обаче определи, че тя може да повдигне обвинение за клевета.

Ашли Джъд ("Руби в Рая", "Жега", "Време да убиваш") обвини холивудския продуцент, че е саботирал кариерата ѝ, като я е очернил пред колеги, след като тя отблъснала негови опити за сближаване. Според съдията по делото твърденията не попадат в обхвата на статута, по който тя е завела дело.

Харви Уайнстийн отрича всички обвинения в сексуален тормоз и заплахи. В изявление в отговор на решението на съда по това дело адвокатката му посочва "От самото начало казахме, че това твърдение е неоправдано и сме доволни, че съдът го видя по начина, по който ние го направихме", като добавя: "Ние вярваме, че в крайна сметка ще надделеем над нейните (на Джъд) оставащи претенции").

Част от делото гласи, че "Уайнстийн е използвал властта си в развлекателната индустрия, за да увреди репутацията на г-жа Джуд и да ограничи способността ѝ да си намери работа".

През 2017 г. режисьорът на "Властелинът на пръстените" Питър Джаксън каза, че е обмислял Джъд за роля във филма от 2002 г., но тя е попаднала в "черен списък" след разговори с The Weinstein Company. По думите му Уайнстийн го предупредил, че е "кошмар" да се работи с тази актриса. 

още от Светска хроника
23
Петък
Август