нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Селена Гомес стартира медийна платформа за психично здраве

Getty Images

Американската певица Селена Гомес обяви старта на най-новото си начинание – платформата Wondermind, фокусирана върху психичното здраве, предоставянето на образователни ресурси и прекратяването на стигмата около психичните заболявания.

За проекта звездата разчита на майка си Манди Тийфи и съоснователя на The Newsette, Даниела Пиърсън. Новата медийна компания трябва да бъде лансирана през февруари 2022 година, предаде CNN.

Гомес не крие подробностите около здравословното си състояние и по-рано тази година сподели в онлайн шоуто на Майли Сайръс, че страда от биполярно разстройство.

„Отидох в една от най-добрите психиатрични болници в Америка… установих, че съм биполярна. И когато получих повече информация, всъщност ми помогна“, разказва музикалната изпълнителка.

Стратегията на платформата се фокусира около менталното здраве, предоставяйки на хората ежедневни упражнения, които могат да правят, за да укрепят ума си.

„Умът ви е наистина като мускул и за да работите върху него всеки ден, той изисква съдържание и инструменти и ние сме щастливи да ги предоставим на всички“, коментира Даниела Пиърсън.

Освен това козметичната компания на Гомес, Rare Beauty, вече стартира фонд с цел да събере 100 млн. долара за 10 години за финансиране на образователна дейност, свързана с психичното здраве.

още от Светска хроника