нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Около 20 загинали и десетки ранени при рухването на надлез в Мексико

Снимка: Shutterstock

Надлез рухна в мексиканската столица в момент, в който по него е преминавало метрото, предадоха световните агенции. По последни данни се съобщава за най-малко 20 загинали и 70 ранени, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Инцидентът е станал по линия 12 на участъка между станциите "Оливос" и "Тесонко". Причините за трагедията засега са неизвестни. Към мястото се е отправила кметицата на Мексико Сити Клаудия Шейнбаум. На мястото има много спасителни и пожарникарски екипи. Кадри в местни медии показват как единият вагон е рухнал от надлеза върху булеварда, намиращ се отдолу. 

5,5 милиона души използват всеки ден метрото на Мексико Сити. То има 12 линии и 195 станции, допълва испанското издание Pais. 

Това е втората злополука с метрото от началото на годината. През януари пожар засегна контролните инсталации на мрежата и от отделилия се дим загина един човек, а 29 пострадаха. 

През март 2020 г. пък при сблъсък между две композиции на същото метро загина един човек, а 41 бяха ранени.
Метрото в столицата на Мексико е открито през 1969 г. Неговите 12 линии покриват около 200 км и имат общо 195 станции. По официални данни то обслужва около 4,5 милиона пътници на ден.

 

 

още от Свят