нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

25 британски висши мениджъри призоваха за спешно спасяване на Евростар

Guliver/Getty Images

Ръководители на британски компании призоваха правителството да се включи в спасяване на Евростар - железопътната група, която осигурява връзката под Ламанша. Тя изпадна в затруднено положение заради затварянето на границата във връзка с пандемията от Ковид-19, предаде АФП.
Групата за оказване на натиск London First предупреждава, че Евростар се нуждае от бързи действия, за да бъде защитено бъдещето на компанията. Призивът е отправен в писмо до британския министър на финансите Риши Сунак, съобщи агенция Блумбърг, която уточни, че се е запознала с писмото. То е било подписано от 25 висши мениджъри и университетски преподаватели. До неотдавна Евростар бе символ на лекотата да се пътува в Европа с високоскоростни влакове. Само че компанията, в която мажоритарен дял имат френските държавни железници Ес Ен Се Еф (SNCF), сега е парализирана от кризата с новия коронавирус. Нейните платформи и специални съоръжения в Париж, Лондон и Брюксел са почти безлюдни, пише БТА.
В момента групата осигурява само една-единствена връзка в двете посоки между Париж и Лондон. Преди пандемията имаше по два влака на Евростар през пиковите часове, припомня Франс прес.
Компанията Евростар е в критична ситуация, дори бих казал много критична, заяви на 15 януари Кристоф Фанише, президент и главен изпълнителен директор на Ес Ен Се Еф, който отговаря за пътническите превози.

още от Свят