нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Абдикиралият испански крал Хуан Kарлос платил данъците за 4,4 млн. евро със заем от свои приятели

Снимка: Getty images

Хуан Карлос I, абдикирал от престола през 2014 г., е взел заем от приятели, за да погаси данъчните си задължения на стойност 4,4 милиона евро, пише в. "Паис", цитиран от БТА.

Кралят е взел на заем пари от свои приятели и предприемачи, за да погаси задълженията си на стойност близо 4,4 милиона евро. Неговите приятели, които са пожелали анонимност, са подписали договори за заем, включително в присъствието на нотариус, за да избегнат юридически проблеми.

Те са избрали този вариант, за да помогнат на бившия испански държавен глава, защото евентуално дарение би било обложено с данък до 40 на сто, отбелязва в. "Паис". Запитаните обаче са заявили, че не искат средствата да им бъдат върнати. Събирането на средствата е започнало още през януари.

Във всички договори за заем е посочена лихвата, която може да бъде и 0 на сто, както и срок за погасяване на дълга. Тази последна точка е най-проблематична, тъй като Хуан Карлос I е на 83 години и не може да отговаря за дългосрочен заем, освен ако не се очаква изплащането на висящия дълг да бъде поето от наследниците му, отбелязва изданието.

още от Свят