Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Адвокатът на израелския премиер се оказа замесен в корупционна афера

Снимка: Guliver / Getty images

Израелската полиция има доказателства, че адвокатът на премиера Бенямин Нетаняху - Давид Шимрон е замесен в корупционна афера и пране на пари, съобщи Франс прес.

Разследването е свързано с подозрения за корупция при продажбата на военни подводници на Израел от германския промишлен гигант "Тисенкруп". Полицията подозира, че в случая са замесени също бившият ръководител на кабинета на премиера Давид Шаран и бившият адмирал от флота Елиезер Маром, предава БТА.

Решението дали да продължи разследването зависи от главния прокурор на Израел, отбелязва Франс прес.

В рамките на това разследване не бяха предявени обвинения срещу премиера Бенямин Нетаняху, но той бе разпитван. Нетаняху е разследван по няколко дела за корупция, които заплашват оставането му на премиерския пост. Разпитван е около десет пъти като заподозрян или свидетел.

Полицията поиска през февруари на Нетаняху да бъдат предявени обвинения по две дела - за неправомерно приемане подаръци от богати и известни личности и за тайно споразумение с популярен всекидневник, по силата на което вестникът се е съгласил да го отразява в положителна светлина.

Очаква се главният прокурор да вземе решение през следващите месеци.

още по темата
още от Свят
27
Четвъртък
Февруари