Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

„Апартаментгейт" и в Украйна: Съпругата на Зеленски купила луксозен апартамент на цена над два пъти под пазарната

201

 Володимир Зеленски и неговата съпруга Олена гласуват на президентския балотаж в Украйна

Снимка: Guliver / Getty images

Съпругата на новоизбрания украински президент Володимир Зеленски е купила луксозен апартамент на цена над два пъти под пазарната от бизнес магната Олександър Буряк, според официални данни за доходите и имотите й, предаде Ройтерс.

Зеленски - актьор комик и телевизионна звезда без политически опит, спечели президентските избори на 21 април, водейки кампания от позицията на човек, различен от богатия елит, който доминира в бизнеса и политиката в Украйна.

Но историята с апартамента, намиращ се в скъпия комплекс "Император" на брега на Черно море, показва, че семейството на Зеленски се е облагодетелствало от сделка с член на същия този богаташки елит.

Агенция Ройтерс не е могла да установи защо апартаментът е бил продаден на цена под пазарната през април 2013 г. Нито Зеленски, нито съпругата му са отвърнали на искания да коментират случая..

В декларация, оповестена след съобщението на Ройтерс за сделката с апартамента, офисът на кампанията на Зеленски заяви, че всички украински данъци и такси по случая са надлежно платени и че имотът е деклариран в съответствие със закона. Отбелязва се също, че цената, платена за апартамента, съответства на тогавашните нива на пазара, информира БТА.

Бизнесменът Буряк, който според официалния имотен регистър е продал апартамента, отказа да коментира продажбата, когато Ройтерс се свърза с него по телефона, и не отговори на изпратени му писмени запитвания.

 

 

още по темата
още от Свят
20
Петък
Септември