нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Apple раздаде музикалните си награди. The Weeknd е големият победител

Снимка: Apple

Музикантът The Weeknd стана глобален артист на годината в третите годишни музикални награди на технологичния гигант Apple, който организира конкурса около услугата си за аудио стрийминг Apple Music.

„The Weeknd превзе популярната музика и култура по своите условия. Албумът на глобалната суперзвезда от 2020 г., “After Hours”, бързо надмина един милион предварителни добавяния в Apple Music и е най-добавяният албум за всички времена на мъж изпълнител в платформата“, посочват от компанията.

По-рано през ноември хитовият сингъл “Blinding Lights” на Ейбъл Тесфайе, каквото е истинското име на The Weeknd, се изкачи до номер 1 в класацията Хот 100 на „Билборд“.

„Толкова съм благодарен за тази огромна чест и искам да благодаря на Apple за цялата подкрепа, не само за моята работа, но и за страхотната музика от по-нови изпълнители“, коментира певецът.

Наградите са в общо пет категории – за най-добри артист, текстописец, песен, албум и изпълнител, направил големия си пробив. Тази година организаторите добавят и нова категория – регионален артист на годината. Носителите са петима – от Африка, Германия, Русия, Франция и Япония.

Тържеството, посветено на победителите, ще бъде след една седмица, на 7 декември, и включва интервюта и оригинално съдържание в Apple Music и приложението Apple TV.

Всяка от статуетките представлява персонализирана силиконова пластина, прикрепена към полиран лист стъкло. Основата е направена от алуминий.

Ето кои са останалите победители.

Пробив на годината, албум на годината и песен на годината: Оливия Родриго

Текстописец на годината: H.E.R.

Артист на годината (Африка): Wizkid

Артист на годината (Франция): Aya Nakamura

Артист на годината (Германия): RIN

Артист на годината (Япония): Official Hige Dandism

Артист на годината (Русия): Scriptonite

Снимки: Apple

още от Свят