Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Арестуваха шефката на спецпрокуратурата в Северна Македония

Снимка: Shutterstock

Спецполицаи арестуваха ръководителя на Специалната прокуратура на Северна Македония Катица Янева, предаде БГНЕС.

Задържането е извършено по искане на държавната прокуратура като преди това домът на Катица Янева в скопския квартал "Козле" е бил обискиран. Предстоят обиски и в офиса на Янева, след което ще бъде изправена пред съдия. Вчера тя даде и първите си показания по аферата “Рекет”.

В средата на миналия месец стана ясно, че македонският олигарх Орце Камчев, който е разследван за пране на пари, злоупотреба с власт и участие в организирана престъпна група е бил рекетиран от двама души Боян Йовановски – Боки 13 и Зоран Милевски – Зоки Кичеец. Те са му поискали 8 млн. евро, за да спре разследването срещу него. Камчев е дал 1.5 млн. евро в брой на двамата. Йовановски и Милевски, в разпространени аудио записи твърдят, че ще уредят въпроса на Камчев с помощта на Катица Янева.

Йордан /Орце/ Камчев беше предложен за почетен консул на страната ни миналата година, но властите в Скопие не подкрепиха тази идея.

Очакват се специални изявления на главния прокурор на страната Любомир Йовевски и ръководителят на Прокуратурата за борба срещу организираната престъпност Вилма Русковска във връзка с ареста на Катица Янева.

още от Свят