нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Австралия и Нова Зеландия отвориха "зелен коридор" за пътувания без карантина

Снимка: Shutterstock

Австралия и Нова Зеландия възстановиха пътуванията между двете страни без карантина за първи път от повече от година, предадоха световните агенции. "Зеленият коридор" позволява на австралийците и новозеландците да пътуват свободно между двете страни, без да е необходимо да остават под карантина след пристигането, предава БТА. 

През март 2020 г. заради пандемията от коронавируса Австралия и Нова Зеландия затвориха границите си за всички освен за свои граждани и жители, с някои изключения. От октомври на новозеландците беше разрешено да пътуват до части на Австралия, без да трябва да остават под карантина след пристигането си. Пътниците, завръщащи се в Нова Зеландия, обаче трябваше да спазват 14-дневна изолация. 

Стотици пътници от Австралия започнаха да пристигат днес на новозеландските летища, след като властите отново отвориха границите. 

Министър-председателите на Австралия и Нова Зеландия - Скот Морисън и Джасинда Ардърн, казаха в съвместно изявление, че отварянето на границите ще помогне за икономическото възстановяване на двете страни и за събирането на хиляди хора с техните семейства и приятели.

още от Свят