Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Австралия отделя над 920 млн. долара за киберсигурност и радиоелектронно разузнаване

Снимка: Shutterstock

Австралийското правителство ще отдели 927 милиона долара за повишаване на киберсигурността на страната и развитие на службите за радиоелекронно разузнаване, съобщи днес премиерът Скот Морисън, цитиран от ТАСС и БТА. 

"Най-крупната в историята на страната инвестиция в киберсигурност ще възлиза на 1,35 милиарда австралийски долара ($927 млн. ), които ще бъдат похарчени през следващите 10 години за развиване на националното управление за радиоелектронно разузнаване и на австралийския център за киберсигурност", посочва в изявление на уебсайта на правителството министър-председателят. 

"Приоритет за федералното правителство е защитата на икономиката, националната сигурност и суверенитета на страната ни. Значителните инвестиции в киберсигурност ще ни предоставят инструменти за борба със заплахите и за защита на австралийците", отбеляза Морисън.

Инвестиционният пакет включва 110,5 млн. американски долара за развитие на управлението за радиоелектронно разузнаване (ASD). Близо 323 млн. долара ще бъдат вложени в създаването на нови подразделения на ASD и наемането на над 500 компютърни специалисти и разработчици в управлението. С част от средствата ще бъде финансирана научно-изследователска работа в областта на защитата на личните данни и гарантиране на киберсигурността, както и работата по създаването на единна национална платформа за обмен на сведения за киберзаплахи. 

 

още от Свят