нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Бил Клинтън е в болница

Getty Images

Бившият американски президент Бил Клинтън е бил приет в интензивното отделение на болница „Ървин Медикал Сентър“ заради инфекция на пикочните пътища, засегнала и кръвообращението му, съобщиха лекари пред CNN.

Той е хоспитализиран, за да се следи отблизо състоянието му и назначеното лечение. Медиците потвърдиха, че Клинтън е в интензивното заради поверителност и безопасност. Той е в добро състояние, разговаря със семейството и персонала и е в съзнание.

„След два дни лечение броят на белите кръвни клетки намалява и той реагира добре на антибиотиците. Надяваме се скоро да може да си отиде у дома“, поясняват лекарите.

Клинтън, който е бил в Калифорния за частно събитие на фондацията си, почувствал умора във вторник и е приет в болницата след тестване. Докторите на бившия държавен глава отбелязват, че урологичните инфекции са чести при възрастните хора и се лекуват бързо.

Жизнените показатели на 75-годишния Клинтън са добри. През 2004 г. той претърпя сърдечна операция за поставяне на байпаси. През 2010 г. му бяха поставени и два стента.

Хоспитализацията му сега не е свързана нито със сърцето, нито с COVID-19.

От профилите на лечебното заведение, в което е настанен, призовават по искане на тайните служби хората да не носят подаръци в центъра.

още от Свят