нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Българин е сред загиналите при експлозията в Мадрид

Снимка: Shutterstock

47-годишен български гражданин е сред жертвите на станалата вчера експлозия, която разруши частично сграда в центъра на Мадрид, уточни МВнР. Първите данни от снощи сочеха, че няма пострадали наши сънародници, но броят на загиналите и пострадалите беше в процес на уточняване. При взрива са загинали още 85-годишна жена и 35-годишен електротехник. От раните си днес е починал и католически свещеник, който беше изваден изпод развалините на силно пострадалата от експлозията сграда.

Ранените са 10, четирима от тях са настанени в болница. Доказателствата от започналото разследване сочат, че взривът е бил причинен от изтичане на газ, казаха спасителните служби в испанската столица. Жена, чийто син учи в училище близо до сградата, където е избухнала експлозията, заяви, че "всички прозорци в една от класните стаи са били изпочупени, а децата са били силно уплашени". 

Властите обмислят доразрушаване на пострадалата сграда с малки, контролирани взривове, тъй като в момента тя застрашава и околни постройки.
 

още по темата
още от Свят