Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

България влезе в "зеления" списък на Румъния за COVID-19

Снимка: Shutterstock

Националният институт за обществено здраве на Румъния публикува списък на страните от т.нар. "зелена зона" за коронавирус, който влезе в сила от 00:00 часа във вторник, съобщава агенция Аджерпрес, цитирана от БТА.

Той дава право на гражданите на тези страни да избягват налагане на карантина, при положение, че при влизане в Румъния нямат симптоми на коронавирусна инфекция.

Списъкът, който влиза в сила тази седмица, включва Австрия, България, Чехия, Кипър, Хърватия, Швейцария, Естония, Финландия, европейската територия на Франция, Германия (с изключение на района на Гютерсло, където се намира кланицата "Тьонис"), Гърция, Ирландия, Исландия, Италия, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Малта, Норвегия, Словакия, Словения и Унгария. 

Всички асимптоматични лица, които пристигат в Румъния от държави, които не са включени в този списък, трябва да бъдат поставени в домашна изолация или карантина за период от 14 дни. Изолацията се прилага спрямо всички лица, които живеят на един и същи адрес, уточнява Аджерпрес. 

още от Свят