нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Българска актриса намесена в компроматната война между Тръмп и Байдън

Кадър: YouTube/ONE Media

Компроматната война в САЩ става все по-ожесточена с наближаването на президентските избори на 3 ноември. Не е характерно обаче в нея да се забелязва българско участие.  Странна история с участие на млада българска актриса е централна тема на американски и британски медии от два дни. Името на Мария Бакалова е на страниците на популярни издания, сред които „Файненшъл Таймс“, „Сън“, „Холивуд Рипортър“, „Ню Йорк Таймс“, „Зюддойче Цайтунг“, „Бизнес Инсайдър“ и „Ю Ес Ей Тудей“. Причината е една конкретна сцена от филм на скандалния Саша Барън Коен, в която участва в тайно заснемане на легендарния бивш кмет на Ню Йрк Рудолф Джулиани. В момента той е част от юридическия екип на американския президент Доналд Тръмп и един от основните разобличители по т. нар. афера с „Харддиска от ада“ – един от основните козове на Тръмп срещу съперника му за президентския пост, Джо Байдън.

24-годишната българка си партнира на екран с британския актьор, продуцент и режисьор Саша Барън Коен в новата му лента „Борат: следващия кино филм" с подзаглавие „Предаване на невероятен подкуп на американския режим, в полза на някога славната нация на Казахстан“. Тя влиза в ролята на Тутар, 15-годишната дъщеря на Борат.

Продукцията предизвика обществен интерес още в дните преди официалната си премиера на 23 октомври заради сцена, в която актрисата примамва Джулиани за фалшиво интервю, представяйки се за консервативна тв журналистка. Бившият кмет на Ню Йорк Сити се среща с Бакалова в хотелска стая със скрити камери, където ситуацията ескалира, след като мъжът я хваща за ръка, прави комплименти за външния ѝ вид и я следва до спалнята. След като тя маха микрофона му, на един от кадрите се забелязва как Джулиани лежи на леглото и бърка в панталона си с лявата си ръка. В този момент Саша Барън Коен, облечен като звуков оператор, влиза в стаята и казва, че дъщеря му е на 15 и е прекалено стара за Джулиани, който междувременно бързо опитва да напусне помещението, пише „Венити Феър“.

Адвокатът неколкократно отрече за инцидента и още през лятото съобщи, че се е обадил в полицията, след като влязъл в стаята. Опроверженията продължават и навръх премиерата на филма. „Видеото от „Борат“ е пълна измислица. Запасвах си ризата, след като свалих звукозаписната техника. В нито един момент преди, по време на или след интервюто съм се държал непристойно. Ако Саша Барън Коен намеква друго, е студенокръвен лъжец“, написа вчера Джулиани в профила си в социалната мрежа Twitter. Пред „Ню Йорк Таймс“ той сподели, че смята сцената за капан.

„Подготвяме още по-големи гадости от „Харддиска на ада“, от който Джо Байдън ще е неспособен да се защитава или скрие“, каза още той, вероятно визирайки разкритията от статия на изданието „Ню Йорк Поуст“, свързана с Хънтър Байдън, сина на кандидата за президент на Републиканската партия. В материала се твърди за опит за корупция, въз основа на открити имейл кореспонденции и други данни, според които Хънтър е организирал среща между директор на украинска енергийна фирма и баща му Джо Байдън. След предприети мерки относно разпространението на публикацията във Facebook и Twitter в скандала бяха замесени и главните изпълнителни директори на двете социални мрежи, Марк Зукърбърг и Джак Дорси, които бяха призовани да дадат показания заради предполагаема цензура на статията.

В официалния профил на Борат в Instagram, отново в неговия образ, Саша Барън Коен отвърна на Джулиани. „Тук съм да защитя кмета на Америка Рудолф Джулиани. Това, което беше невинна секс схватка... бе превърнато в нещо отвратително от медиите, разпространяващи фалшиви новини“, твърди не без ирония той.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borat (@boratsagdiyev) on Oct 22, 2020 at 5:11pm PDT

Друг любопитен момент от продължението на комедията включва вицепрезидента на САЩ, Майк Пенс, на който Борат предлага дъщеря си Тутар като подарък в чест на дружбата между Щатите и родния му Казахстан, докато е маскиран като Доналд Тръмп по време на събитие.

Продукцията натрупа дивиденти и след участието в предаването на Джими Кимъл миналата седмица. Тогава двамата актьори накараха водещия да свали панталоните си, а в предаването се чу и българска реч от Мария Бакалова.

В същото време популярни личности, сред които и музикалната изпълнителка Ариана Гранде, получават макети на Борат, а рапърът Дрейк се маскира като него.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borat (@boratsagdiyev) on Oct 22, 2020 at 3:45pm PDT

Премиерата на „Борат: следващия кино филм“ е днес в стрийминг платформaта Amazon Prime, 14 години след първия филм. А отново събудилата се полемика относно сцената с Джулиани се смята от мнозина за провокативен маркетингов трик, присъщ за стила на Саша Барън Коен.

още по темата
още от Политика