нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Подялбата продължава: Мелинда Гейтс получи още 180 млн. акции от развода

Мелинда и Бил Гейтс през 2002 година. /Getty Images

Притежанието на акции от страна на Мелинда Гейтс продължава да нараства само няколко дни след обявяването на развода със съпруга ѝ Бил, положил основите на една от най-големите технологични компании в света – Microsoft.

Мелинда ще получи ценни книжа от базирания в Мексико производител на безалкохолни напитки Coca-Cola Femsa и мексиканския тв оператор Grupo Televisa SA според данни в Комисията за ценни книжа и борси, предаде Fox Business.

Тя ще придобие 25.8 млн. акции или 4.9-процентов дял в Coca-Cola Femsa и 155.4 млн. акции или 6.7% от Grupo Televisa. Общата им стойност е малко над половин милиард долара.

С тези трансфери към момента се очаква разводът да донесе на Мелинда близо 2.4 млрд. долара. По-рано стана ясно, че тя ще получи около 14 млн. акции от Канадската държавна железница, както и други 2.9 млн. от компанията AutoNation. Тяхната обща оценка е над 1.8 млрд. долара.

По-рано тази седмица Мелинда и Бил Гейтс обявиха, че слагат край на техния 27-годишен брак, в резултат на което започна и подялбата на богатството им, надвишаващо 130 млрд. долара. Двамата ще продължат да работят съвместно в своята едноименна фондация.

още от Свят