Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Дезинфекцират колите от България и Гърция, влизащи на турска територия

Снимка: Getty Images

Властите в турския град Одрин предприеха допълнителни мерки срещу разпространението на коронавируса на граничните пунктове с България и Гърция във връзка с масовите пътувания на турски граждани от Европа за ваканцията в Турция.

По предложение на областния съвет за борба срещу пандемията са монтирани дезинфекционни системи с вентилатори на ГКПП Капъкуле, Хамзабейли/Лесово и Дерекьой/Малко Търново на турско-българската граница и на ГКПП Ипсала на турско-гръцката граница, посочи директорът на Фондацията по екология към одринското валийството Али Ераслан, предава БТА.

"Моторните превозни средства, влизащи на турска територия, преминават през системата, с която се дезинфекцират отвън. Ръчно или с термални камери се измерва температурата на пътниците в превозното средство. Раздават се защитни маски и дезинфекционен разтвор за ръце, както и брошури с указания за спазване на мерките, които са въведени в Турция. На граничните пуктове има и медицински екипи, които следят данните за състоянието на влизащите пътници", допълни Али Ераслан.  

 

още по темата
още от Свят